пʼятницю, 26 квітня 2024 р.

Перший життєвий іспит

Навчально-польові збори для одинадцятикласників із предмета «Захист України» - це перший життєвий іспит, мета якого,  не просто визначення якості та кількості отриманих знань, умінь та навичок, а показник готовності здобувачів освіти  до дій у складних умовах воєнного часу, підготовки до виконання конституційного обов’язку щодо захисту Батьківщини, виховання майбутніх захисників України.

Цьогоріч, з   23.04. по 25.04.2024 року, у Костопільському ліцеї №1  ім.Т.Г.Шевченка відбулися навчально-польові збори, де учні 11-х класів мали змогу ознайомитись із сучасним стрілецьким озброєнням ЗСУ, призначенням та бойовими властивостями мінно-вибухових пристроїв,  а також  відпрацювали первинні військові навички.

Кадрові військові детально познайомили учасників заходу із різновидами БПЛА, їх класифікацією та основними характеристиками, а на практичному занятті відпрацювали навички запуску дронів - розвідників.

Одинадцятикласники  вдосконалювали практичні вміння та навички поводження із автоматичною зброєю, вправлялися у вмінні неповного розбирання та складання АК. А військові інструктори-медики поділились практичними вміннями  поведінки в екстремальних ситуаціях, правилами надання домедичної допомоги в «червоній» та «жовтій» зонах.

Випускники виконували вправи стрільби із пневматичної зброї, вдосконалювали знання із вирішення вогневих задач у польових умовах.

Дякуємо за допомогу та підтримку в організації і проведенні заходу військовослужбовцям, військовим медикам, працівникам Костопільського медичного коледжу, дирекції Костопільського ТСОУ.

Разом до Перемоги! Слава Україні.



Немає коментарів:

Дописати коментар