понеділок, 17 грудня 2018 р.


У полоні невідомого мороку
Тридцять два роки нас відділяє від того страшного квітневого ранку, коли слово “Чорнобиль” рознеслося по всьому світові як предвісник болю й горя.
Про справжні причини трагедії, що змінили життя тисячі людей, ми не дізнаємося, мабуть, ніколи. Й так само складно вберегти спогади. Адже людська пам’ять недовговічна.
Доторкнутися до сторінок Чорнобильської трагедії мали змогу учні               10 класу Костопільського НВК, які 13грудня 2018 року зустрілися із ліквідатором Чорнобильської трагедії Фесюком Федором Григоровичем.
Федір Григорович розповів  юному поколінню про той нелегкий 1986 рік; про те, як саме потрапив у полон невідомого на той час страхіття; про друзів, з якими пліч-о-пліч вивозив людей із зони аварії, адже працював водієм; про біль і втрату, які і до сьогодні не стихають у серці ліквідатора.
Учні подякували Федору Григоровичу й побажали довгих років життя й міцного здоров’я. Та найбільшою нагородою для гостя, який тридцять два роки тому без перебільшення рятував світ, стала саме щира увага й цікавість юного покоління. Пам’ять житиме, допоки передаватиметься із вуст у вуста. 



















Немає коментарів:

Дописати коментар