суботу, 12 травня 2018 р.

Тиждень історії


Результат пошуку зображень за запитом "9 травня"
Відповідно до Указу Президента України від 26 березня 2018 року №85/2018“Про відзначення у 2018 році Дня пам'яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні”, рішення Рівненської обласної ради про оголошення 2018 року в області Роком Тараса Бульби-Боровця, засновника Української повстанської армії «Поліська Січ», на виконання наказу Костопільського НВК "ЗОШ І ст. - гімназія ім. Т. Г. Шевченка" № від 04.05.2018 року “Про організацію та проведення тижня історії”, з метою сприяння формуванню в учнів почуття патріотизму, усвідомлення подвигу борців проти нацизму часів Другої світової війни, а у світлі сьогоднішніх подій – виховання поваги до захисників територіальної цілісності нашої держави на Сході України у закладі проведено тиждень історії у період з 07.05. по 11.05.2018 року.
В рамках тижня реалізовано ряд заходів по вшануванню подвигу Українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемозі Антигітлерівської коаліції; заходи щодо висвітлення діяльності Тараса Бульби-Боровця та Поліської Січі; заходи до 100-річчя з дня затвердження тризуба державним гербом України. Реалізація заходів здійснювалася як через активні форми роботи, так і заходи інформаційно-презентаційного характеру.
Зокрема, через інформаційний стенд «Пам'ятаємо. Перемагаємо 1939 – 1945» для широкого учнівського загалу розкрито сутність війни як складного суспільно-політичного процесу, протистояння між країнами, народами, людьми, завжди – як лиха, що дорого коштує кожному громадянину, руйнує економіку, культуру держав та долі звичайних людей; висвітлено “ціну” війни – реальні людські та матеріальні втрати України в результаті Другої світової війни; наголошено на злочинній природі війни через призму трагічних і героїчних доль людей учасників війни.
07-08.05. учні-гімназисти мали можливість долучитися до загальношкільної акції «Зроби мак пам'яті» та прикрасити відповідним декором класні кімнати та приміщення школи. 08.05. учнівський та педагогічний колективи школи стали учасниками загальношкільної Dress-Code акції «Маківка: два кольори одної болі», прийшовши до школи із символом-маківкою на грудях. Загалом до акції долучилося близько 70% гімназистів із числа контингенту учнів 5-11 класів.
Протягом 07-08.05. в закладі діяла інформаційна відео-вітрина «Історія гідності: українці в Другій світовій війні». Учнівській аудиторії запропоновано для перегляду відеоматеріали, представлені Інститутом національної пам’яті у спецтроекті “Українська друга світова” http://www.ww2.memory.gov.ua. Учнівським активом 6-А, 9-Б класу здійснено короткий екскурс в Другу світову «В полях фламандських квітне мак поміж хрестів – скорботний знак по нас …» для учнів 5-8, 9-11 класів.
У шкільній бібліотеці презентовано виставку літератури «Друга світова війна» бібліотекарем Захожою М.І.
Учні 6-А класу 07.05.2018 року переглянули тематичну експозицію “Костопіль в часи Другої світової війни” в Костопільському краєзнавчому музеї. Учнівсько-педагогічний колектив гімназії долучився до Всеукраїнської акції «Перша хвилина миру» 08.05. о 22.15 на площі Т.Г.Шевченка.
09.05. учні здійснили покладання квітів до меморіалу «Герої не вмирають» та вшанували загиблих під час реквію «Пам'ятаємо. Перемагаємо».
Учні 11 класу стали учасниками брейн – рингу «Україна в Другій світовій війні» (капітани Видюк Андрій, Гадземан Остап), під час якого продемонстрували відмінні знання з історії України та рідного краю в роки Другої світової війни та провели засідання круглого столу «Україна – НАТО», де учні дискусували щодо доцільності вступу України до НАТО.
10.05. в закладі діяла інформаційна афіша «Тарас Бульба-Боровець, генерал-хорунжий, засновник УПА «Поліська Січ»» та відеолекторій «Поліська Січ: стежками українських повстанців», також учні 11 класу переглянули урок – екскурсію «Тарас Бульба-Боровець – засновник УПА. «Поліська Січ»» в Костопільському краєзнавчому музеї.
Інформаційна афіша «З глибини віків у сьогодення: історія тризуба» була представлена для широкого загалу учнів 11.05. та містила інформацію щодо історії тризуба від часів Київської Русі до сьогодення.
З учнями 9-11 класів проведено урок-презентацію «Знак твоєї свободи» (100 років з дня затвердження тризуба державним гербом) вчителем історії Удодік Н.А. спільно з педагогом-організатором Міщук С.Л., з учнями 5-8 класів урок-презентацію «Знак твоєї свободи» вчителем історії Чепелою Л.В.
11.05. проведено патріотичний боді-арт «Тризубу - 100» серед учнів 5-6 класів, до якого долучилося 40% учнів 5-9 класів.
Учні 5-6 класів презетнували малюнковий колаж тризубів «Пам'ять серця», розмістивши власні творчі роботи на презентаційне панно.
План заходів тижня історії реалізовано в повній мірі, поставлена мета досягнута.



Немає коментарів:

Дописати коментар