пʼятницю, 4 травня 2018 р.



У навчальному закладі 27.04.2018 року було проведено День цивільного закладу та об'єктових тренувань. У заході взяли участь 270 учні, 34 педагогів та 9 чоловік технічного персоналу (загальна кількість – 313 учасників Дня ЦЗ).
День цивільного захисту та об'єктових тренувань у Костопільському НВК «ЗОШ І ступеня-гімназія ім..Т.Г.Шевчена» проходив згідно плану та графіку проведення.
         Під час проведення заходів з цивільного захисту учнів було ознайомлено із правилами поведінки під час надзвичайних ситуацій, про створення системи цивільного захисту, метою якої є захист населення від небезпечних наслідків аварій і катастроф, від стихійного лиха, сильнодіючих отруйних речовин, зброї.
         День ЦЗ та  об'єктових тренувань розпочався із навчання керівників ланок та керівного невоєнізованого складу.
         О 09.00 год. було дано сигнал та радіоінформація «Увага всім! Надзвичайна ситуація» (пожежа). Усі учасники освітнього процесу були евакуйовані за 3 хв.
         Відповідальний з питань ЦЗ у Костопільському НВК ознайомила учнів та вчителів із графіком проведення Дня ЦЗ та  об'єктових тренувань.
О 09.15 год. було проведено Єдиний урок з питань ЦЗ та БЖД у 1-11 класах, на якому класні керівники провели бесіди «Природні катаклізми», «Складаємо тривожну валізу», «Правила поведінки у натовпі», «Небезпечні знахідки», «Аптечка та її вміст», «Правила поведінки під час загрози терористичного акту».
 З 10.00 год. усі класні колективи розійшлися по своїх об'єктах та локаціях.
Учні 11 класу спільно із класним керівником Міщук С.Л., учителями Захисту вітчизни Вітошко Г.М., Лисюка В.С. відвідали  В 4152. За сприяння командира військової частини  полковника Ніколайчука О. С., головного старшини Холода П.Р., командира батареї центру підготовки підрозділу старшого лейтенанта Сущика М.О., начальника медичного пункту центру підготовки підрозділів  Костянтина Кривка учні познайомились із командним складом військової частини, оглянули військову техніку  та стали учасниками польових навчань.
За сприянням представників Костопільського ТОВ «Свиспан Лімітед»  директора Федишин Ю.О., начальника відділу охорони праці та пожежної безпеки Ігоря Рицького, начальника відділу кадрів Алли Вовчук учні 10 класу мали можливість ознайомитись із захисною спорудою (бомбосховищем) на території заводу.
Для учнів 9-их класів за сприяння керівника Костопільського районного військового комісаріату Литвиненка О.В. представники Костопільського  військового комісаріату провели  ознайомлення старшокласників із стрілецькою зброєю автоматом АК-74 та пістолетом ПМ.
         Учні 7-их класів у цей день за сприяння начальника Костопільського районного сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області  Мостового С.П. ознайомились з державною пожежно - рятувальною частиною 19 ГУ ДСНС України в Рівненській області. Виконуючий обов’язки начальника караулу, старший прапорщик Калаур Андрій Володимирович провів для учнів екскурсію частиною. Під час проведення заходу рятувальники продемонстрували дітям рятувальне обладнання, ознайомили з комплектацією пожежної автоцистерни, розповіли про засоби захисту органів дихання та засоби рятування людей. Після ознайомлення дітей з рятувальним обладнанням, діти розглядали пожежну техніку та приміряли на собі засоби захисту органів дихання.
         Учні 6-их класів стали учасниками квесту «Надзвичайні пригоди шкільних друзів». У завданнях квесту були питання з питань ЦЗ: надання першої домедичної допомоги, правила поведінки при надзвичайних ситуаціях в побутових умовах та під час пожежі у навчальному закладі.  
         Учасниками тревел-квесту «Застерігаючи нащадків» стали учні 5-их класів. Школярі переглянули відеоролики катастроф Фікусімі та Чорнобиля, обговорили спільне та відмінне у цих трагедіях.
         Учні 4-их класів стали учасниками вікторини «Багато знати – вміло діяти».
         Третьокласники стали учасниками конкурсу малюнку на асфальті  «Абетка безпечних ситуацій».
         Наймолодшими учасниками Дня ЦЗ та об'єктових тренувань стали учні 1-2 класів. У цей день вони мали змогу переглянути та обговорити  мультфільми  про правила поведінки під час обстрілу «Це слід знати».
Бібліотекарем школи Захожою М.І. підготовлено виставку літератури з тематики «Цивільного захисту», «Надзвичайні екстремальні ситуації».
Продовження Дня цивільного захисту проходило на спортивному майданчику у лісосмузі ( з дозволу головного лісничого Костопільського лісгоспу Стельмащука Віталія Миколайовича).
Учителі фізичного виховання Кедрук А.Г., Петрик Т.А.,                  Петролюк М.О. провели для учнів 5-10 класів комбіновані спортивні естафети. Учитель основ здоров’я Шкриль Т.В. організувала і провела конкурс інформаційно-методичних плакатів. Класні керівники та учні підготували польові страви та пісню на привалі.
         О 13.30 год. відбулося загальне підведення підсумків Дня ЦЗ.


Немає коментарів:

Дописати коментар