пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Відкриття меморіальної дошки Ткачуку Ю. І.



24 лютого 2017 року у Костопільському НВК «ЗОШ І ст. – гімназія            ім. Т.Г.Шевченка» відбулася лінійка-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки випускнику 1986 року,  підполковнику Збройних сил України Ткачуку Юрію Івановичу, який віддав життя за Україну під час антитерористичної операції на Сході нашої держави. 

У заході взяли участь родина загиблого та однокласники, бойові побратими: полковник Вершигора Олексій Іванович, підполковник Теницький Сергій Олегович та майор Беркута Андрій Миколайович,  голова Костопільської РДА Середа О.А., голова Костопільської районної ради Ткачук С.М. та його заступник Кузнюк Ю.Б., керуюча справами виконкому міської ради Ткачук Н.В., начальник відділу освіти РДА Беляновська Н.М., завідувач Костопільським РМК Регеза О.В., методист РМК Головач А.В.
Право відкрити меморіальну дошку було надано мамі Ткачук Ніні Євгеніївні та дружині Світлані Володимирівні. Благочинний Костопільського району УПЦ архімандрит Іларіон освятив меморіальну дошку та відправив заупокійний молебень.
Слова співчуття родині висловили побратим та командир героя Вершигора Олексій Іванович, голова Костопільської РДА Середа О.А., виконуючий обов’язки військового комісара Костопільського районного військомату Баріков І.В.
Учні навчального закладу у ході заходу згадали про Юрія як звичайного школяра, вірного друга, улюбленого сина, коханого чоловіка, люблячого тата та найдорожчого у житті брата.
Пам’ять Ткачука Юрія Івановича вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до  меморіальної дошки, яка була виготовлена з ініціативи однокласників і друзів.
Усі учасники лінійки-реквієму переконані: допоки живі – житиме пам’ять про наших героїв. А Юрій Ткачук з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів  та нагадуватиме кожному, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.







Немає коментарів:

Дописати коментар